VEILIGHEID

Mexico city is heel groot. Je hebt dus altijd wijken waar je beter niet over straat kan lopen. In het algemeen is Mexico City heel erg veilig en is het vooral een studentenstad!

VERVOER

Er is veel openbaar vervoer. Zeker de metro is erg makkelijk. Let hier wel goed op je spullen! Daarnaast rijden er veel Ubers.

KLIMAAT

De temperatuur is heel aangenaam, meestal tussen de 20 tot 27 graden. In de avonden is het wel frisser!

HANDIGE INFORMATIE

Oaxaca is een van mijn favoriete steden in Mexico. Het is een grote stad die klein aanvoelt en die je het perfecte gevoel van Mexico geeft. 

HOE KOM JE ER 

Met de ADO bus doe je er ongeveer 4 tot 5 uur over vanaf Puebla. Deze bus is dan ook iets duurder dan de gemiddelde bussen namelijk 500 tot 700 Peso (25 tot 35 euro). In Oaxaca hebben ze helaas geen Uber dus moet je een taxi pakken vanaf het busstation voor gemiddeld 60 peso. Gelukkig zijn de prijzen heel laag.

 

WAT TE DOEN

Huur een fiets

Oaxaca is een stad waar je makkelijk door heen kan fietsen. Huur een fiets bij Munda Ceiba achter het Santo Domingo. Fiets de stad door en eindig zeker op een van de mooie dakterrassen in de stad. Leuke dakterrassen om te bezoeken zijn Casa Oaxaca, Hotel Los Amentos en het dakterras van Selina's Hostel.

Bezoek de tuin van Santo Domingo

De kathedraal Santo Domingo is het centrale punt van Oaxaca en daar zijn de Mexicanen ook erg trots op. De botanische tuin die eracht ligt is dan ook net zo bijzonder. Ze hebben deze tuin aangelegd om de typische Mexicaanse flora en fauna te behouden. Alle planten in deze tuin komen uitsluitend alleen uit Mexico en dit is goed terug te zien. Voornamelijk de cactus muur is erg bijzonder en ook zeker een bezoek waard. 

Je kan deze tuin alleen met een tour bezoeken maar dit is erg leuk omdat je veel leert over de Mexicaanse flora en fauna.

Proef Mezcal

Oaxaca staat bekend om de Mezcal en is dan ook omringt met Mezcal fabrieken. Ga zeker bij een Mexcaleria naar binnen en proef de verschillen! Daarnaast is het ook leuk om een fabriek te bezoeken om het productieproces te zien van dit typische Mexicaanse drankje. 

Bezoek Hierva de Aqua

Vlak bij Oaxaca ligt Hierva de Aqua, een prachtig natuurverschijnsel midden in de bergen. 

Het is een waterval dat eruit ziet alsof er een flink druipende kaars is. Dit is door het vele water dat er overheen stroomt. Je kan een verfrissende duik nemen in 1 van de waterpoelen en genieten van het prachtige uitzicht. Helaas waren wij er tijdens de vakantie van de Mexicanen, wat betekend dat het overladen vol was. Let hier dus op! 

Je kan een tour boeken waarin je naar Hierva de Aqua gaat, naar Mitla, een mezcal proeverij hebt en nog naar een textiel fabriek gaat. Boek deze tour niet. Je hebt overal maar een uur de tijd wat zonde is! Je kan ook alleen vervoer boeken naar Hierva de Aqua. Dit raad ik meer aan. 

OAXACA

MEER MEXICO

WAAR TE ETEN

Begin je dag bij Boulenc. Dit is een heel populair ontbijtzaakje in Oaxaca. Kies ervoor om niet in de rij te gaan staan voor een tafel, maar om een vers broodje en koffie bij de bakkerij van Boulenc te halen. Ga op het plein er tegenover zitten en begin je dag in het ochtendzonnetje! 

Ga einde van de middag op een van de dakterrassen een cocktail drinken. Meer zin in Mexicaans eten? Ga dan naar El Taco Brown. Bij Mundo Ceiba (de fietsverhuur) kan je overigens ook hele lekker taco's eten!

WAAR TE VERBLIJVEN

In Oaxaca heb je veel hotels die soms helaas redelijk aan de prijs zijn. Wil je midden in het centrum zitten? Verblijf dan bij Selina's. Een goed alternatief voor stelletjes is Hotel Un Sueno Valle de Huajes. Een super fijn hotel met dakterras!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LET'S GET SOCIAL

  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon

@2019 Reisblondie. All Right Reserved. Privacy & disclaimer