TAYRONA PARK

Hoe kom je er

Vanaf Santa Marta rij je met een lokale bus voor 3 knikkers naar Tayrona. In de bus geef je aan waar je wilt stoppen en op basis daarvan betaal je je ticket.

 

De route door het park

Tayrona heeft geen specifiek dorp, maar het is voornamelijk populair geworden door de mooie hike dwars door het national park. Je kunt kiezen voor 2 verschillende hikes, namelijk de makkelijke van ca 2 tot 3 uur en de moeilijke route van 4 tot 5 uur. Zelf ben ik geen hiker maar de moeilijke hike zou ik iedereen aanraden. Het is een ongelofelijke mooie route moet 4 verschillende naturen onderweg namelijk zandpaden, bos, oerwoud en giga grote rotsen. Daarnaast loop je ook dwars door een dorp van een lokale stam die je bij de makkelijke route niet ziet.

 

 

 

De moeilijke route start bij ingang Calabazo. Je kan hier komen met de locale bus. Het eerste gedeelte is een flinke klim omhoog over zandpaden. Eenmaal boven sta je midden in het bos wat over gaat naar een dichtbegroeid oerwoud. Vanuit daar hoor je de apen brullen.

Na het bos kom je plotseling in een dorp van de huidige stam terecht. Deze gemeenschap leeft nog zelfvoorzienend in het park. 

Tot slot kom je aan bij het strand waar je na flink zweten(het is heet!) een frisse duik kan nemen. 

 

 

 

Toch liever de makkelijke route? Dat kan! Je start dan bij ingang El Zaino. Hier neem je een shuttle richting de wandelroute. Je kan dit ook lopen, maar dit duurt ca. 2 uur en is over asfalt. Wel wil ik je direct waarschuwen voor deze route: dit is de hoofdingang waar iedereen van start gaat. Het is dus erg druk met kinderen, ouderen en paarden die de route afleggen. Hierdoor is het een grote modderpoel. 

Wat mee te nemen

Tayrona is een natuurpark wat direct ook wilt zeggen dat er geen winkels of iets dergelijks aanwezig is. Neem onderstaand zeker mee als je gaat hiken:

 • Voldoende water, minimaal 1,5 liter per persoon

 • Een klein handdoekje aangezien je erg kan zweten

 • Genoeg te eten. Erg handig: broodjes pindakaas

 • badlaken voor het strand (liefste een hammam of een andere dunne handdoek)

 • Cash geld (er is een restaurant op het strand, niet echt aan te raden)

Waar te slapen

In het park zelf zijn hostels waar je na je hike kan slapen. Door verschillende tegenvallende verhalen over de kwaliteit van de hostels en de vele muggen hebben wij besloten om de hike in 1 dag te doen (5 uur heen, 3 uur terug). Pittig, maar zeker leuk! Wij sliepen in Dreamers Hostel, een mega mooi hostel waarbij de kamer helemaal open is. Je hebt hier gemengde dorms en privé kamers. Mocht je de privé kamer willen is van tevoren boeken wel aan te raden, want die zitten vaak vol!

BANKINFORMATIE

Je kan in Tayrona niet pinnen. Wel kan je met creditcard betalen bij verschillende hostels maar betaal je hier altijd best veel voor. Pin dus vooral van tevoren in Santa Marta of Cartagena.

VERVOER

Tayrona bestaat in feite alleen uit 1 weg waar het park aan ligt. Over deze weg rijd een lokale bus, waar je overal in kan stappen. Let op: dit is de groen met blauwe bus. Er rijden ook andere busjes die je op willen pikken maar dat is niet de officiële bus en hier betaal je dus veel meer voor!

KLIMAAT

In Tayrona is het over het algemeen heet aangezien het op zeeniveau ligt. Draag dan ook luchtige kleding tijdens je wandeling door het park. Dit is ook handig als je tijdens het regenseizoen loopt, want dan droogt je kleding sneller.

HANDIGE INFORMATIE

MEER COLOMBIA

PALOMINO

MEDELLIN

LET'S GET SOCIAL

 • Facebook
 • Black Instagram Icon
 • Youtube
 • Black Pinterest Icon
 • Facebook
 • Black Instagram Icon
 • Youtube
 • Black Pinterest Icon

@2019 Reisblondie. All Right Reserved. Privacy & disclaimer