Semuc CHAmpey

BANKINFORMATIE

Er is een pinautomaat aanwezig in het dorpje Lanquin, alleen deze doet het niet altijd. Voldoende geld mee dus!

KLIMAAT

In Lanquin is het overdag warm, rond de 30 graden. In de avond koelt het wel iets af.

VERVOER

Je komt met de bus aan in Languin. Contact je hostel zodat ze jou komen ophalen in het dorp. Verder zijn er pick-up trucs waar je achterin kan stappen voor een klein bedrag.

HANDIGE INFORMATIE

Vanaf Flores is het ongeveer 8 uur rijden met de shuttle naar Lanquin, een piepklein bergdorpje dat alleen populair is geworden door de buurman Semuc Champey. Lanquin ligt een stuk hoger dan Flores, en is hierdoor ook iets frisser. 

 

 

 

 

 

WAT TE DOEN

In Lanquin zelf is niet veel te doen, wel is het leuk om even de berg op te lopen naar het ‘dorp’. 

Vanaf Lanquin kan je achter in een pick-up de berg op naar het gebied Semuc Champey, waar zich prachtige natuurlijke groenblauwe waterpoelen bevinden. De weg erheen is al een flinke beleving aangezien het gelijk staat aan een achtbaanrit!

Je kan je tour boeken bij je hostel waarna je naar het gebied wordt gebracht, naar een uitkijkpunt klimt (klim van ca. 30 minuten), gaat zwemmen in de poelen, gaat tuben (in een binnenband van een vrachtauto de rivier af) en tot slot door een grot gaat met fakkels. Het is een flinke dag tour maar het gebied is dan ook erg mooi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR TE VERBLIJVEN

Je kan zowel in Lanquin als Semuc verblijven. Het voordeel van een verblijf in Semuc Champey is dat je vanaf sommige hostels zo het park in loopt. Het nadeel, muggen. Er zitten heel veel muggen rond het park dus veel deet mee. Een super hostel om te verblijven is Zephyr lodge. Zij hebben goede kamers en ook nog is een zwembad met jacuzzi! Een goed hotel in het dorpje Lanquin is Viñas Hotel. Zij hebben ook een groot zwembad en goed eten. 

MEER GUATEMALA

LAKE ATITLAN

EL PARADON

LET'S GET SOCIAL

  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon

@2019 Reisblondie. All Right Reserved. Privacy & disclaimer