GUATAPE

Als je op zoek bent naar het typische Zuid-Amerikaanse dorp dan ben je bij Guatape bij het juiste adres!

Hoe kom je er?

Vanaf Medellin kan je met gemak een dag op en neer. Ze bieden overal tours aan maar je kan voor veel minder geld beter zelf die kant op gaan. Je gaat dan met de metro naar Caribe, waarbij je overstapt op de bus die direct naar Guatape gaat. Bij loket nummer 14 kan je een kaartje kopen voor ongeveer 14.000 COP (€4,15). Mocht je wat meer tijd hebben, blijf dan een nacht in Guatape aangezien het een erg schattig dorpje is.

 

Wat is er te doen?

Guatape staat voornamelijk ook bekend om de grote uitstekende ‘bult’ die je kan beklimmen. Het zijn behoorlijk wat treden maar eenmaal boven is het uitzicht fantastisch.

 

Naast de ‘bult’ is Guatape een leuk dorp om een rondje in te lopen. Er zijn overal lokale eet- en drinkgelegenheden waar de Colombianen zelf ook genieten van een heerlijk biertje. Leuk is dan ook om een kijkje te nemen in het 'spelletjes café'. Dit is geen spelletjes café zoals wij het in Nederland kennen, want in dit café zitten de heren van het dorp te kaarten en weddenschappen af te leggen.

 

In de zijstraat van het centrale plein zit een heerlijke Mexicaan. Dit wordt gerund door een Antilliaanse eigenaar die een beetje Nederlands spreekt. Even een tequila drinken hier is dus geen straf!

BANKINFORMATIE

Er zijn pinautomaten aanwezig in de supermarktjes. Toch zou ik voldoende cash meenemen aangezien de pinautomaten het niet altijd doen. 

VERVOER

In Guatape kan je alles lopen. Mocht je dat even niet willen dan zijn er tuktuk's die je overal heen kunnen brengen.

KLIMAAT

Het is iets kouder in Guatape aangezien het wat hoger ligt. Overdag is de tempratuur wel heel aangenaam.

HANDIGE INFORMATIE

MEER COLOMBIA

MEDELLIN

LET'S GET SOCIAL

  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon

@2019 Reisblondie. All Right Reserved. Privacy & disclaimer