EL PARADON

El Paradon ligt op ongeveer 3 uur rijden van Antigua en is niet meer dan een heel klein kustplaatsje wat uit 1 straat bestaat. Het is voornamelijk bekend als surfspot voor de echte surfers aangezien de golven hoog en krachtig zijn. Los van de golven is het strand zelf ook bijzonder aangezien het gitzwart is door de vulkanen.

WAT IS ER TE DOEN

In de maanden augustus tot en met december kan je samen met begeleiding babyschildpadden vrijlaten naar de zee. Helaas is stroperij op de eieren niet verboden in Guatemala en worden ze meegenomen als delicatesse voor de bewoners. Hostels in El Paradon hebben daardoor besloten om 20% van de eieren op te kopen om alsnog uit te laten komen. Ze proberen ieder jaar meer eieren op te kopen van de stropers om deze nog een toekomst te kunnen geven.

 

 

 

 

 

WAAR TE VERBLIJVEN

In El Paradon is niet veel keuze qua hotels maar the Driftwood Surfer Hostel staat dan ook met stipt op nummer 1 om te verblijven. Dit is een echt party hostel met een eigen zwembad waar je je met gemak 1 a 2 dagen kan vermaken. De eigenaar is Nederlands en heeft er goed voor gezorgd dat je je niet hoeft te vervelen. Van babyschildpadden vrij laten in de ochtend en bierpong in het zwembad tot crazy Jenga in de avond, er is genoeg te doen. Het bijzondere aan deze plek is dat het heel anders is dan andere plekken in Guatemala. Ze hebben daarnaast ook nog is heel goed eten. In de avond kan je je aanmelden voor het buffet dat iedere avond een ander thema heeft zoals Frans of Amerikaans.

BANKINFORMATIE

Er zijn geen pinautomaten aanwezig in El Paradon. Je kan wel met creditcard betalen in het hostel, maar hier betaal je wel extra voor.

KLIMAAT

El Paradon is een kustplaats waardoor het over het algemeen warm is. Heerlijk om op te warmen dus!

VERBLIJFSDUUR

El Paradon bestaat eigenlijk door de Driftwood Surfer. Meer is er dan ook niet. 2 dagen is dus ruim voldoende!

VERVOER

Er gaan shuttels van Driftwoodsurfer naar Antigua. Check wel even goed de tijden, want ze gaan niet de hele dag.

HANDIGE INFORMATIE

MEER GUATEMALA

ALGEMEEN GUATEMALA

SEMUC CHAMPEY

LET'S GET SOCIAL

  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon
  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Youtube
  • Black Pinterest Icon

@2019 Reisblondie. All Right Reserved. Privacy & disclaimer