COLOMBIA

CURACAO

BON DIA DUSHI!

Curaçao is inmiddels een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Logisch, je vliegt de wereld over om vervolgens Nederlands te kunnen spreken, een broodje kroket te kunnen eten en ook nog is bruin te worden.

Het eiland is tevens heel populair om stage te lopen. Wil je voor het eerst een buitenland ervaring zonder, voor je gevoel, ver weg te gaan dan is Curaçao een hele goede optie.

 

Tips voor studenten

Ben je van plan om stage te gaan lopen op het eiland? Zeker doen! Er zijn verschillende organisaties die je stageplaats, woning en auto voor je verzorgen. Een daarvan is Wereldstage. Het leuke aan Wereldstage is dat zij jou samen brengen met meerdere Nederlandse studenten in de bekende studentenhuizen. De Nieuwstraat is een leuke straat om te wonen als beginnend stagiair. Je woont hier samen met ruim 60 studenten, dus eenzaam zal je nooit zijn!

 

Wat te doen op Curaçao?

Luieren op het strand

Waarschijnlijk ben je maar voor 1 reden naar Curaçao gegaan, en dat is zon, zee, strand en vooral niks!

Op zoek naar de mooiste stranden? Hierbij een paar tips:

 1. Porte marie strand

 2. Zanzibar/Papagayo beach

 3. Mambo Beach

 4. Bluebay

 5. Cas Aboa

 6. Grote en Kleine Knip

 

Iets minder bekend maar ook erg mooi:

 1. Playa Kanoa

 2. Lagun Beach

 3. Playa Forti

 4. Kalki beach

 

Zwemmen met schildpadden

In de richting van westpunt zit een klein visserstrandje. Op de kaart (maps.me) kan je dit vinden onder de naam ‘Playa Grandi’. De lokale vissers dumpen hier hun vis waar de schildpadden erg van genieten. Je hoeft hier alleen het water in te lopen en je ziet de schilpadden als om je heen. Helaas is deze plek wel erg populair aan het worden. Pas hierom alsjeblieft op als je aan het zwemmen bent. Je ziet veel mensen die (per ongeluk) de schildpadden trappen of in de weg zitten tijdens het snorkelen. Het zijn wilde schildpadden dus ben je ervan bewust dat je bij hun op ‘bezoek’ bent!

 

Happy hours

Op Curaçao is Happy Hour een zeer bekend fenomeen. Je krijgt tijdens de Happy Hour korting op de drankjes. Onderstaand een lijst met de meest bekende happy hours:

 • Vrijdag Beachclub St Tropez Willemstad18:00 – 20:30 uur

 • Zaterdag Zanzibar17:00 – 18:00 uur – Met DJ en na afloop feest met live band.

 • Zondag Beachclub Chill (17:00 – 18:00 uur) en Wet & Wild (18:00 – 19:00 uur) en

Naast bovenstaande lijst is er ook op Mambo Beach extra happy hours >> Vrijdag, Zaterdag & Zondag 22:00 – 23:00 uur

 

Klein Curaçao

Mocht je niet op budget zitten, ga dan vooral een dagje richting klein Curaçao! Er zijn 2 grote maatschappijen die richting het eiland gaan, namelijk The Bounty en de Mermaid. The Bounty is een grote catamaran en de Mermaid een speedboat.

Je vertrekt met de boot rond 7 uur in de ochtend vanaf Curaçao en krijgt ontbijt op de boot. Let wel op, je gaat een stuk de oceaan op met hele hoge golven. Als je snel zeeziek wordt neem dan vooral wat zeeziek pillen van tevoren!

Bij aankomst ga je snorkelen met schildpadden en kan je rondlopen op het kleine eilandje. Meer dan een verlaten vuurtoren en een scheepswrak is er niet maar het water is ongelofelijk mooi.

Bij terugkomst op de boot eet je een heerlijke BBQ en maken ze cocktails voor je. De kosten zijn ongeveer 100 euro per persoon.

 

Waar te verblijven

Doordat Curaçao zo toeristisch is, zijn er heel veel goede hotels. Het leukste is om in de buurt van Zanzibar of Mambo Beach te verblijven. Als student is Willemstad een aanrader. Dat bestaat overigens uit Punda en Otrabanda. Blijf altijd aan de Punda kant van Willemstad, aangezien Otrabanda wat minder veilig is.

Via KLM en TUI zijn vaak goede packagedeals te boeken. Mocht je niet in dit seizoen zitten, is een airbnb ook een goede optie. Zeker als je op budget zit wil een airbnb soms wel is meer mogelijkheden brengen. Ben je met een grote groep? Huur dan een villa bij het Spaanse Water. Dit is vaak voordeliger dan een hotel.

LET'S GET SOCIAL

 • Facebook
 • Black Instagram Icon
 • Youtube
 • Black Pinterest Icon
 • Facebook
 • Black Instagram Icon
 • Youtube
 • Black Pinterest Icon

@2019 Reisblondie. All Right Reserved. Privacy & disclaimer